Γιατί να μην τρώμε χοιρινό

15 κυρίως λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τρώτε χοιρινό κρέας και τα παράγωγα του

1) Το γουρούνι είναι πραγματικά ένα έντερο από σκουπίδια. Θα φάει οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ούρων, των περιττωμάτων, της βρωμιάς, της σάπιας σάρκας των ζώων, των αρουραίων, των σκουληκιών, ή των σάπιων λαχανικών. Θα φάει ακόμα και τα καρκινικά κύτταρα από άλλους χοίρους, τα νεογνά του ή άλλα νεκρά ζώα ή πουλερικά τα οποία πέθαναν απο διάφορες ασθένειες.

2) Το κρέας και το λίπος του χοίρου απορροφά τις τοξίνες σαν σφουγγάρι. Το κρέας του μπορεί να είναι 30 φορές πιο τοξικό από ότι του μοσχαρίσιου ή του ελαφιού.

3) Το γουρούνι δεν μπορεί να απαλλαγεί από τη συνολική ποσότητα του ουρικού οξέος που σχηματίζεται στο σώμα του, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί το κύριο στοιχείο των ούρων. Αποβάλλει μόνο το 2%, ενώ το 98 % παραμένει στον οργανισμό του. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας των χοίρων είναι κορεσμένο με το κύριο στοιχείο των ούρων, για το οποίο όλα τα έμβια όντα στην επιφάνεια της γης προσπαθούν να απαλλαγούν μέσω του ουροποιητικού συστήματος, λόγω των δηλητηριωδών ουσιών που περιέχει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκείνοι που τρώνε χοίρειο κρέας έχουν υψηλά ποσοστά αρθρίτιδας, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού του ουρικού οξέος στο αίμα τους. Επιπλέον ο συνδετικός ιστός τους είναι πολύ πλούσιος σε θείο, οδηγώντας έτσι σε αυξημένη οξύτητα του αίματος και συνέπεια αυτού η οστεοπόρωση, λόγω της απώλειας του ασβεστίου απο την παρουσία του θείου. Σχετική έρευνα δείχνει ότι οι πλούσιες δίαιτες με υψηλά επίπεδα θείου, ιδίως στο κρέας, είναι υπεύθυνες για την οστεοπόρωση.

4) Όταν τρώτε το βόειο κρέας ή κρέας ελαφιού, χρειάζονται 8-9 ώρες για να το χωνέψει ο οργανισμός, ώστε οι λίγες τοξίνες του βόειου κρέατος τίθενται σιγά-σιγά στο σύστημά μας και μπορεί να φιλτράρονται από το ήπαρ. Αλλά όταν τρώτε χοιρινό κρέας, η πέψη διαρκεί μόνο 4 ώρες. Έτσι προσλαμβάνετε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο τοξινών μέσα σε ένα μικρότερο χρονικό διάστημα.

5) Σε αντίθεση με άλλα θηλαστικά, ένα γουρούνι δεν διαθέτει ιδροποιούς αδένες. Η εφίδρωση είναι ένα μέσο με το οποίο οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα. Δεδομένου ότι τα γουρούνια δεν ιδρώνουν, οι τοξίνες παραμένουν μέσα στο σώμα και το κρέας τους.

6) Ο οργανισμός των χοίρων είναι τόσο δηλητηριώδης, ώστε δύσκολα μπορείτε να τους σκοτώσετε με στρυχνίνη ή άλλα δηλητήρια.

7) Το σώμα των χοίρων έχει στο εσωτερικό του πάνω από μια ντουζίνα παρασίτων, όπως ταινία, πλατυσκώληκες, τρηματώδεις σκώληκες, και τριχίνες. Δεν υπάρχει ασφαλής θερμοκρασία στην οποία το χοιρινό κρέας μπορεί να μαγειρευτεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα παράσιτα, οι κύστεις με τα σκουλήκια και τα αυγά τους, θα θανατωθούν.

8) Το χοιρινό κρέας έχει διπλάσιο λίπος, από το βόειο κρέας. Το 3 ουγγιών T bone steak περιέχει 8,5 γραμμάρια λίπους. Μία αντίστοιχη 3 ουγκιών χοιρινή μπριζόλα περιέχει 18 γραμμάρια λίπους. Ένα 3 ουγγιών πλευρό βοείου κρέατος έχει 11,1 γραμμάρια λίπους. Τα 3 ουγγιών χοιρινά αλλαντικά έχουν 23,2 γραμμάρια λίπους.

9) Το λίπος των χοίρων είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και να γαλακτωματοποιηθεί στο πεπτικό σύστημα (η διάσπαση μεγάλων σφαιριδίων λίπους στο έντερο σε μικρότερα). Το μεγαλύτερο μέρος αυτού σχηματίζεται από επιβλαβή κορεσμένα λίπη. Απορροφάται από τα έντερα στο αίμα με τη μορφή τεράστιων μορίων, που τα πιθανά ιζήματα αυτών μπλοκάρουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας θρόμβους αίματος. Επιπλέον δημιουργείται σκλήρυνση των αγγείων απο τα αισθητά υψηλά ποσοστά της χοληστερόλης και των κορεσμένων λιπών (τριγλυκεριδίων) που υπάρχουν στο αίμα.

10) Το λίπος των χοίρων επικάθεται στο ανθρώπινο σώμα στο ίδιο σημείο, αντίστοιχο αυτού που προέρχεται από το γουρούνι, και αυτό είναι όντως περίεργο! Αν το λίπος προέρχεται από την κοιλιά του γουρουνιού, θα εγκατασταθεί στην κοιλιά του ατόμου που το τρώει . Με αυτόν τον τρόπο, το λίπος των χοίρων βοηθά στην στρέβλωση του ανθρώπινου σώματος. Τρώγοντας χοιρινό κρέας επίσης ανοίγει ο δρόμος για πολλές ασθένειες και προβλήματα του δέρματος, όπως σπυριά, ανίατες πληγές, λιπώματα και ακατάσχετος κνησμός, διότι αυτό περιέχει υψηλά ποσοστά ισταμίνης.

11) Οι αγελάδες έχουν ένα πολύπλοκο πεπτικό σύστημα, με τέσσερα στομάχια. Χρειάζονται επομένως πάνω από 24 ώρες για να χωνέψουν την χορτοφαγική διατροφή τους προκαλώντας έτσι διαδικασία καθαρισμού της τροφή τους από τις τοξίνες. Σε αντίθεση, το στομάχι των χοίρων χρειάζεται μόνο 4 ώρες για να χωνέψει την τοξική διατροφή του, μετατρέποντας τα τοξικά τρόφιμα σέ σάρκα και λίπος.

12) Οι τριχίνες είναι μικροσκοπικά σκουλήκια των χοίρων τα οποία μόλις εισέλθουν στον οργανισμό εγκαθίστανται στα έντερά μας, τους μύες, τον νωτιαίο μυελό ή τον εγκέφάλο. Αυτό οδηγεί στην νόσο “Τριχινίαση”. Συμπτώματα μερικές φορές δεν υπάρχουν, αλλά όταν εμφανιστούν   γίνεται συνήθως λάθος διάγνωση για άλλες ασθένειες, όπως είναι ο τυφοειδής, η αρθρίτιδα, οι ρευματισμοί, η γαστρίτιδα, η μηνιγγίτιδα, διάφορα προβλήματα της χοληδόχου κύστης, η ακόμα και διάγνωση για οξύ αλκοολισμό!!!

13) Η σάρκα των χοίρων περιέχει υψηλά ποσοστά της αυξητικής ορμόνης, η οποία επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, αν ήδη υπάρχουν.

14) Το σώμα του χοίρου καθαυτό, θεωρείται ως ένα βιολογικό εργοστάσιο που έχει τη δυνατότητα να παράγει ασθένειες που προκαλούν ιούς και επιδημίες που επηρεάζουν άμεσα τον άνθρωπο, λόγω της γενετικής ομοιότητα των κυττάρων τους. Η γρίπη των χοίρων ο ιός Η1Ν1,  είναι μια Παγκόσμια πανδημία που βιώνουμε τελευταία και είναι αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης και συγχώνευσης των ιών της γρίπης των πτηνών, της ανθρώπινης γρίπης και τη γρίπης των χοίρων. Αυτή έχει μεταμορφωθεί σε ένα νέο θανατηφόρο ιό που μεταφέρεται από τους χοίρους στους ανθρώπους και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στον Καναδά, έχει καταγραφεί πρόσφατα μια περίπτωση, όπου η νόσος μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα κοπάδι χοίρων, καθιστώντας έτσι την πανδημία ολοκληρωμένη και να εισέρχεται πλέον σε έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο.

Πείτε μας τη γνώμη σας