Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι μια πλούσια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών με όλα τα απαραίτητα συστατικά και λιπαρά οξέα. Ο λιναρόσπορος και κυρίως το έλαιο από λιναρόσπορους περιέχουν λιπαρά οξέα, περίπου 50% ωμέγα-3 (LNA) και 20% ωμέγα- 6 (LA). Ακόμα, ο λιναρόσπορος περιέχει υψηλή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών, βιταμινών και μετάλλων όπως το μαγνήσιο και το μαγγάνιο καθώς και φυτικές ίνες. Λειτουργεί, λοιπόν σαν μια υπερτροφή που συμπληρώνει άριστα την καθημερινή μας διατροφή προσφέροντας μας παράλληλα πληθώρα ευεργετικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι θρεπτικοί σπόροι βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού, χαρίζοντάς τον ευεξία και ενέργεια. Επιπροσθέτως, η καθημερινή κατανάλωση λιναρόσπορων βοηθούν στην ρύθμιση της χοληστερίνης, προάγοντας την καλή χοληστερίνη και εμποδίζοντας την κακή χοληστερίνη. Παρόμοια, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και των τριγλικερίδιων, προστατεύοντας την δημιουργία αθηρωματικής πλάκας που φράζει τις αρτηρίες και πιθανόν να δημιουργήσει άλλα σοβαρά ζητήματα υγείας καρδιάς. Η European Medicines Agency (E.M.A) κατόπιν κλινικών μελετών συστήνει την κατανάλωση λιναρόσπορων για την βελτίωση της πέψης και μείωση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας. Ακόμα, ανακουφίζει από τις ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις.

Οι έρευνες που διεξάχθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια στην Ευρώπη έδειξαν ότι ο λιναρόσπορος είναι μια πλούσια τροφή, που συμπεριλαμβάνεται και στα φάρμακα με ασφάλεια και χωρίς απαραίτητη ιατρική εποπτεία. Τέλος, ο λιναρόσπορος δίνει το αίσθημα φουσκώματος με αποτέλεσμα να μειώνεται η όρεξη και το βάρος.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε τους λιναρόσπορους στο πρωινό σας γεύμα, στα δημητριακά σας ή στην φέτα του ψωμιού με ταχίνι. Ακόμα, είναι κατάλληλο να καταναλώνεται στις πράσινες σαλάτες.

Πείτε μας τη γνώμη σας