Μεσκίτης ‘Mesquite’ σε σκόνη! Ενα παράξενο και σπάνιο αλεύρι με θεραπευτικές ιδιότητες!

Η σκόνη mesquite εξάγεται από τους σπόρους του φυτού mesquite, που φύεται βρίσκεται στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και σε τμήματα της Νότιας Αμερικής. Έχει γλυκιά γεύση καρυδιού και χρησιμοποιείται από πολλούς ως αρωματική και γλυκαντική ουσία σε τρόφιμα και ποτά. Οι σπόροι mesquite έχουν χρησιμοποιηθεί από τους ιθαγενείς των περιοχών αυτών εδώ και πολλά χρόνια.

Επειδή τα σάκχαρα που περιέχει βρίσκονται σε μορφή φρουκτόζης, που δεν απαιτεί ινσουλίνη για το μεταβολισμό, βοηθά στη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου του σακχάρου στο αίμα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Αποτελεί μια ικανοποιητική λύση για τους διαβητικούς και όσους προσπαθούν να διατηρήσουν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε χαμηλά επίπεδα με γλυκαιμικό δείκτη χαμηλότερο από 25. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή καλίου, στοιχείο απαραίτητο για τη σωστή ισορροπία νερού και την υγιή λειτουργία της καρδιάς, ψευδαργύρου για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και λυσίνης, μαγνησίου, σιδήρου και φυτικών ινών.

 

Τρόπος χρήσης: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανάμειξη με το αλεύρι και να λειτουργήσει ως μια εξαιρετικά θρεπτική γλυκαντική ουσία, σε επιδόρπια ως υποκατάστατο για το αλεύρι. Στο ψήσιμο, το αλεύρι mesquite χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα άλευρα. Ο Μεσκίτης δεν περιέχει γλουτένη από τη φύση του.

Επίσης, ταιριάζει εξαιρετικά με Κακάο και Maca. Μπορεί να προστεθεί σε κέικ, μπισκότα, τηγανίτες, σπιτικές σοκολάτες, smoothies, σάλτσες, ντρεσινγκ, σούπες, λαχανικά, αλλά και κρέας, συνταγές κατσαρόλας κ.α. Επειδή δεν χρειάζεται ψήσιμο θεωρείται σημαντικό συστατικό στην ωμοφαγική κουζίνα. Μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί και ως γλυκό καρύκευμα.

Χρησιμοποιείται στα ψωμιά, τις τηγανίτες, τα κέικ, τα γλυκά, σε μπισκότα και παγωτά. Μπορεί να προστεθεί ακόμα και σε πιάτα κρέατος,  ψαριού, σε σούπες κ.α. 2 κουταλάκια σκόνη mesquite μπορείτε να προσθέσετε στο ποτό ή το χυμό σας.

 

Πείτε μας τη γνώμη σας