ΩΦΕΛΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ

Την ποσότητα των βιταμινών που χρειάζεται ο καθένας εξαρτάται από το βάρος του σώματος, το στρες και την μόλυνση του σώματος.

Η Βιταμίνη Ε και η Βιταμίνη C βοηθάνε στον καθαρισμό του σώματος . Είναι οι πιο σημαντικές αντιοξειδωτικές βιταμίνες.

H βιταμίνη Ε είναι για τα λιποδιαλυτικά απόβλητα του σώματος και η βιταμίνη C είναι για τα υδατοδιαλυτά απόβλητα του σώματος.

Όλοι χρειάζονται Βιταμίνη C

Είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και ανάπλαση των ιστών σε όλο το σώμα.

Όλοι χρειάζονται Βιταμίνη Ε

Η Βιταμίνη Ε βοηθάει στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά στην ροή του αίματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπλαση των ιστών του σώματος.

Βιταμίνη D3

Boηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και παίζει βασικό ρόλο στο νευρικό, μυικό, καρδιακό και ανοσοποιητικό σύστημα.

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του νευρικού , καρδιακού και αιματολογικού συστήματος. Βοηθάνε στην μείωση των φλεγμονών και στην ρύθμιση του μεταβολισμού και στην σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Η βιταμίνη Β12 σε υπογλώσσια μορφή.

Είναι σημαντική για το νευρικό σύστημα καθώς και για το αίμα. Ο καλύτερος τρόπος απορρόφησης της βιταμίνης Β12 είναι είτε ενέσιμα, είτε σε υπογλώσσια μορφή, όπου καλό είναι να το κρατάτε στο στόμα όσο περισσότερο γίνεται ώστε ν απορροφηθεί από τις μεμβράνες του στόματος.

Για ν απορροφηθεί η βιταμίνη Β12 από κάποιους ανθρώπους, είναι απαραίτητη η λήψη Φολικού Οξέως.

Το Φολικό οξύ χρειάζεται για την καλή απορρόφηση της Β12 από τον οργανισμό. Είναι πολύ σημαντική βιταμίνη για τις έγκυες γυναίκες ή για γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες, επειδή βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα. Επιπρόσθετα βοηθά στην αναπαραγωγή των κυτάρων του σώματος και προλαμβάνει την αναιμία.

Η Β1 βοηθάει πολύ στο νευρικό και πεπτικό σύστημα.

Η Β3 είναι αποτελεσματική στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αποβολή λίπους και χοληστερόλης από το αίμα.

Ο Ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την αναγέννηση των βλεννογόνων μεμβράνων.

 

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για την την ενέργεια του οργανισμού, την ανάπτυξη των κυττάρων, τα νεύρα, τους μυες και την καρδιά. Βοηθάει στην χαλάρωση και του σώματος και του πνεύματος. Η βιταμίνη αυτή είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση των κραμπων και της δυσκοιλιότητας.

 

Πείτε μας τη γνώμη σας