ΤΙ ΕΙΝΑΙ H CANDIDA

Η Κάντιντα (Candida albicans) είναι ένας μύκητας, δηλαδή ένας μικροοργανισμός, που ζιε και υπάρχει φυσιολογικά στο λεπτό έντερο. Όταν όμως αυτός πολλαπλασιάζεται υπερβολικά, κυρίως λόγω της κακής διατροφής μας και άλλων παραγόντων (όπως για παράδειγμα η λήψη αντιβιοτικών, η υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών, το αλκοόλ και το στρες) γίνεται βλαβερός, εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού μας και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα υγείας, ειδικά όταν γίνεται χρόνια κατάσταση.

Καλό είναι να αποφεύγουμε:

  • Γλυκες τροφές: ζάχαρη, μέλι, μαρμελάδα, φρούτα. Αντικαταστείστε με στέβια.
  • Τροφές που έχουν υπωστεί ζύμωση: miso, μπύρα, αλκοολούχα ποτά, tempeh, σόγια σως
  • Ξινές τροφές: εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, μοσχολέμονα, μανταρίνια,νεράτζια, κουμ κουάτ, φράπα, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ), ξύδι
  • Μανιτάρια

Πείτε μας τη γνώμη σας