Χ.Γ./Χ.Λ. Ωμή vegan τάρτα με μούς απο σπανάκι

Υλικά βάσης:

2 φλιτζάνια αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό

4 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού

1 κ.σ. ψύλλιο σε σκόνη*

1 κουταλάκι από μείγμα ξηρού βασιλικού, αποξηραμένου μα’ι’ντανού και σκόρδου σε σκόνη

1κ.γ θαλασσινό αλάτι

Υλικά για τη μούς:

5 φλιτζάνια χοντροκομμένο σπανάκι

1/2 φλιτζάνι ωμά κουκουνάρια

1/3 – 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 κ.σ. νερό

1/2 φλιτζάνι τόφου

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κ.σ. φρέσκο άνιθο

2 κλωνάρια σέλινο

2 κ.γ. ψύλλιο σε σκόνη*

1 κ.γ θαλασσινό αλάτι

Έχουμε μουλιάσει τα αμύγδαλα 8 ώρες και έχουμε βάλει το σπανάκι στο νερό με ξύδι για 10 λεπτά. Για να φτιάξουμε τη βάση αδειάζουμε το νερό από τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να γίνει πάστα. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και μετά στο ψυγείο.

Αμέσως μετά κάνουμε τη μους. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει πάστα. Στρώνουμε τη μους πάνω στη βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο.

22292118_10155226835748323_1559098411_o-768x576 22345466_10155226835593323_1980047943_o-768x784

Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα. Μετά αν θέλουμε γαρνίρουμε με κουκουνάρι και τριμμένο αμύγδαλο.

22312265_10155226834278323_194158146_o-768x576

Καλή σας απόλαυση ♥

Πηγή: http://www.mamaearth.gr/by Alexandra Kirkou