Χ.Γ./Χ.Λ. Vegan μπιφτέκια από κουνουπίδι και γλυκοπατάτα

Υλικά

 (18 μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους)

500γρ. κουνουπίδι (ζυγισμένο προτού βραστεί) ή αλλιώς ένα μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι,

300γρ. (δύο μικρές) γλυκοπατάτες (ζυγισμένες προτού βραστούν)  ,

125 γρ. κάσιους (προτού μουλιαστούν), (προαιρετικά)

130γρ.(μία κούπα) ρεβυθάλευρο,

215 γρ.(2 κρεμμύδια)  ξερά,

3 μικρές σκελίδες σκόρδο,

2κ.σούπας τριμμένος λιναρόσπορος,

1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ,

1κ.γλυκού ταμάρι ή σόγια σώς,

2 κ.σούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης,

από 1 κ.γλυκού, κύμινο, κουρκουμά,

Δυόσμος , βασιλικός και αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε για να κερδίσουμε χρόνο βάζοντας το λιναρόσπορο σε 6 κουταλιές της σούπας νερό, καθώς και τα κάσιους(προαιρετικά) στο νερό να μουλιάσουν για 30 λεπτά.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και μετά προσθέτουμε και το λιναρόσπορο και τα κάσιους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200° C στο πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα. 29063447_1801845183213118_324954756009164800_n

28927843_10155626199958323_1581314127_o 28938613_10155626200718323_1634741343_o

Καλή σας απόλαυση ♥

Πηγή: http://www.mamaearth.gr/by Alexandra Kirkou