Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία έχει σαν σκοπό τη θεραπέια νου, ψυχής και σώματος με τη χρήση αρωμάτων, όχι όμως εκείνων που γνωρίζουμε όλοι λόγω των κοσμητικών τους ιδιοτήτων αλλά πρόκειται για αγνά, αποσταγμένα έλαια θυτών, γνωστών για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τα αιθέρια έλαια.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας αρωματοθεραπέιας, τα αιθέρια έλαια αντιδρούν στο σώμα με μια ποικιλία μορφών.Όταν παρασκευάζεται ένα λάδι για μάλαξη μαζί με αιθέρια έλαια και εφαρμόζεται στο δέρμα, τα αιθέρια έλαια απορροφόνται από τον απιθηλιακό ιστό και μέσω του κυκλοφορικού συστήματος μεταφέρονται απευθείας σε όλο το σώμα.

Εκεί μπορούν να επιδράσουν σε όργανα και συναισθήματα.Τα αιθέρια έλαια έχουν επίσης επίδραση στη συναισθηματική και πνευματική κατάσταση μέσω της αρωματικής τους οσμής. Η αίσθηση της οσμής, συνδέεται στενά με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις, είτε όμορφες είτε άσχημες.Επομένως, με τη χρήση διάφορων μεθόδων και αιθέριων ελαίων η αρωματοθεραπεία επιδρά αποτελεσματικά σε διάφορα επίπεδα, όπως το σωματικό και συναισθηματικό. Η συνδυασμένη αυτή δράση δίνει ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του άγχους, που θεωρείται ότι είναι η ρίζα τόσων πολλών παθολογικών καταστάσεων.

Με τη σωστή χρήση της αρωματοθεραπείας μπορούν να θεραπευτούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολλές από τις συνήθεις ασθένειες, του αναπνευστικού συστήματος, του ουροποιητικού, του μυϊκού, του γεννητικού συστήματος, του δέρματος, κ.α., ενώ χαλαρώνει τον εαυτό μας και μας απαλλάσει από τα αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούν η ένταση και το άγχος. Με την Αρωματοθεραπεία προλαμβάνουμε πολλά ψυχολογικά συμπτώματα όπως απάθεια, μελαγχολία και κατάθλιψη.

alok

Ο Prem Alok Dimas γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στον χώρο των επιχειρήσεων και συναντώντας τον Ινδό μύστη Osho, μυήθηκε στην τέχνη και επιστήμη της εσωτερικής αναζήτησης μέσω του διαλογισμού και της ψυχοθεραπείας. Από την δεκαετία του ’90 συμμετέχει σε διαλογιστικές ψυχοθεραπευτικές ομάδες. Εκπαιδεύτηκε στο Osho International Meditation Resortστην Πούνα της Ινδίας σε: Συντονισμό και καθοδήγηση τεχνικών διαλογισμού του Osho