Και αν δεν είναι όπως μας τα ‘παν;

Να κάτι που δε σου είπα!

event

Το πώς έφτασα έως εδώ.

Ήμουν αρκετά μικρή όταν πήρα την απόφαση να σπουδάσω Ψυχολογία.
Ήθελα να καταλάβω πως λειτουργούν οι άνθρωποι και θυμάμαι ότι έλεγα ‘δεν μπορεί να είναι έτσι η ζωή, κάτι δεν ξέρουμε…’
Τα χρόνια των σπουδών μου και της εκπαίδευσης μου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία ήταν συναρπαστικά, γεμάτα φώτιση. Άρχισα να παίρνω απαντήσεις και με γέμιζε ανακούφιση η συνειδητοποίηση ότι οι άνθρωποι αλλάζουν και αν το θελήσουν μπορούν να έχουν πιο όμορφη ζωή και πιο υγιής σχέσεις. Η γνώση ότι στα παιδικά μας χρόνια βρίσκονται οι απαντήσεις σε ότι μας συμβαίνει με συγκίνησε μιας και αυτή την περίοδο της ζωής μας όπου γράφονται μέσα μας τα μοτίβα πάνω στα οποία θα χτίσουμε την ζωή μας, όλα γίνονται ερήμην μας.

Λίγα χρόνια αργότερα και ενώ είχα αρχίσει να δουλεύω ως ψυχοθεραπεύτρια, διαπίστωσα την δύναμη που έχει ο νους μας. Αυτό με οδήγησε σε μια νέα εκπαίδευση στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (N.L.P). Μέσα από αυτή την διαδρομή βίωσα τις δυνατότητες που όλοι έχουμε αν καταφέρουμε να προγραμματίσουμε ανάλογα το μυαλού μας- τις σκέψεις μας.
Ο συνδυασμός της ψυχοθεραπείας και του N.L.P λειτούργησε εξαιρετικά στην πρόθεση μου να βοηθήσω τους θεραπευόμενους μου να αλλάξουν τις ζωές τους, να είναι πιο λειτουργικοί, να έχουν πιο αρμονικές σχέσεις, να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν και γενικά να αναλαμβάνουν την ευθύνη να ζήσουν την ζωή της επιλογής τους και όχι αυτή που είχαν προγραμματίσει άλλοι για αυτούς.

‘Ομως προσωπικοί μου προβληματισμοί με οδήγησαν σε νέα μονοπάτια πιο πνευματικά.
Αξιοποιώντας και αυτή μου την εμπειρία εμπλουτίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο τρόπος που δούλευα.
Ένιωθα ευγνώμων για την προσωπική μου εξέλιξη και βαθιά ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που έβλεπα στις ζωές των θεραπευόμενων μου.
Είχα προσεγγίσει την Αλήθεια που πάντα έψαχνα και αυτό με γέμιζε χαρά, ηρεμία και μια αίσθηση πληρότητας.
Παρολ’ αυτά υπήρχαν αναπάντητα ορισμένα ερωτήματα μέσα μου, σχετικά με το τι είναι ζωή, πώς λειτουργεί το σύμπαν και ποια είναι η σχέση μας με αυτό.
Και τότε ήταν η στιγμή που η επιστήμη της Κβαντομηχανικής εμφανίστηκε κατά κάποιο τρόπο μπροστά μου. Και ήταν σαν να ανάψανε όλα τα φώτα!
Όλα απαντήθηκαν μέσα μου με έναν τρόπο που μου κάνει απόλυτο νόημα. Με έναν τρόπο που η ψυχή μου νιώθει ανακούφιση και δεν έχω πια καμία αγωνία ή ανησυχία.
Η αίσθηση που είχα από μικρό κορίτσι ότι είμαστε κάτι πολύ πιο μεγάλο από αυτό που νομίζουμε δικαιώθηκε.
Είμαστε οι απόλυτοι δημιουργοί της πραγματικότητας μας!
Η ζωή, η Ύπαρξη είναι έτοιμη να πραγματώσει κάθε μας επιθυμία!
Τίποτα δεν μας συμβαίνει αν πρώτα συνειδητά ή υποσυνείδητα δεν το έχουμε επιλέξει.

Εμπνεύστηκα λοιπόν το σεμινάριο » Και αν δεν είναι όπως μας τα ‘παν; » με σκοπό να επαναπροσδιορίσουμε ποιοι είμαστε, να εκπαιδευτούμε ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να μάθουμε να συντονιζόμαστε με το μεγάλο μας σπίτι, το σύμπαν, ώστε να επιλέγουμε τις καλύτερες εκδοχές της πραγματικότητας μας.

Με αγάπη,
Αννίτα Σταφυλοπάτη

SAVE THE DATES
6 & 7 Απριλίου 2019

Event information