ΟSHO NO MIND με τον VIKALPO

Το Νο Mind είναι μια διαλογιστική θεραπεία που διαρκεί δύο ώρες για 7 συνεχόμενες μέρες. Την πρώτη ώρα χρησιμοποιούμε ως μέσο τα gibberish (αλαμπουνέρζικα) για να αδειάζουμε το Νου μας από όλα τα “σκουπίδια”, επιτρέποντας – στην δεύτερη ώρα – να αναδυθεί μια “σπουδαία σιωπή”.

“Το πρώτο μέρος είναι gibberish. Η λέξη gibberish προέρχεται από τον Σουφι Δάσκαλο Jabbar. Ο Jabbar δεν δίδασκε σε κάποια γλωσσά, έλεγε απλώς ασυναρτησίες. Παρόλα αυτά είχε χιλιάδες μαθητές, γιατί αυτό που έλεγε ήταν “ Ο Νους σας δεν είναι κάτι άλλο από σκουπίδια. Βάζοντάς τον στην άκρη θα έχετε μια γεύση της ύπαρξης σας.”
Μιλώντας gibberish, μην λες πράγματα που έχουν νόημα, μην χρησιμοποιείς την γλώσσα που γνωρίζεις. Μίλα στα κινεζικά, αν δεν ξέρεις κινεζικά. Μίλα στα Γιαπωνέζικα αν δεν ξέρεις Γιαπωνέζικα. Μην μιλάς Γερμανικά, αν ξέρεις γερμανικά. Για πρώτη φόρα έχε την ελευθεριά, την ίδια ελευθερία που έχουν τα πουλιά. Απλώς άφησε οτιδήποτε έρχεται στο νου σου, χωρίς να νοιάζεσαι για την λογική, τις έννοιες, το νόημα ή την σημασία των σκέψεων σου – όπως ακριβώς κάνουν τα πουλιά. Για πρώτη φόρα άσε την γλώσσα και το Νου στην άκρη.
Από αυτό πηγάζει το δεύτερο μέρος, μια σπουδαία σιωπή, κατά την οποία κλείνεις τα μάτια και κάθεσαι ακίνητος, σταματάς κάθε κίνηση, μαζεύοντας όλη την ενεργεία μέσα σε εσένα. Παραμένοντας στο εδώ και το τώρα.” Osho

OSHO Meditative Therapies
Οι διαλογιστικές θεραπείες που δημιουργήθηκαν από τον Osho είναι ειδικά σχεδιασμένες για τον σύγχρονο άνθρωπο. Ένα άλμα στο διαλογισμό, μια επιταχυμένη διαδικασία στο να συνδεθούμε με την φυσική κατάσταση της ύπαρξης μας.
Η προσέγγιση του Osho στην “θεραπεία” είναι πως δεν μπορεί να αποτελέσει την απόλυτη λύση στα προβλήματά του ατόμου. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ως “εργαλείο” για να προετοιμάσει το έδαφος για τον διαλογισμό. Βάση αυτού δημιούργησε μια σειρά από “Διαλογιστικές θεραπείες” οι οποίες δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απελευθερωθούν από εντάσεις και καταστολές. Συνθήκες που τους αποτρέπουν από το να μπορούν να “μείνουν” σε σιωπή και να “παρατηρήσουν” το Νου, ο οποίος δημιουργεί εξαρχής τα προβλήματα.
Πρωτοποριακές, απλές και αποτελεσματικές, οι διαδικασίες αυτές έχουν ελάχιστες αλληλεπίδρασεις με τους άλλους συμμετέχοντες, αλλά η ενέργεια της ομάδας βοηθάει κάθε άτομο να πάει πιο βαθιά στην δική του διαδικασία. Δεν υπάρχει ανάγκη κάποιου “θεραπευτή”, παρά μόνο κάποιου “Συντονιστή” ο οποίος έχει εμπειρία στην διαδικασία και έχει λάβει την καταλληλή εκπαίδευση.
Οι Διαλογιστικές Θεραπείες είναι διαδικασίες για να απελευθερώσουν την ενέργεια μας, να ανανεώσουν τη ζωτικότητα και να δημιουργήσουν χώρο για την “σιωπή” μέσα μας. Δουλεύουν ενεργειακά, παρακάμπτοντας τον αναλυτικό Νου. Λόγω αυτού, είναι ξεκάθαρες και αγνές διαδικασίες και τα άτομα συνδέονται άμεσα με την δική τους ενέργεια, δίχως παρεμβάσεις από κάποιον συντονιστή (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί καθοδήγηση). Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι διαλογισμοί – ακόμα και στο “ενεργό” μέρος, και καθώς περνάει ο χρόνος, συναντάμε τον εαυτό μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Vikalpo σημαίνει επιλογές.

Γεννημένος στη Ελλάδα, ήρθε σε επαφή με την πρόταση του Osho από πολύ νεαρή ηλικία, το να ζεις την ζωή στη ολότητα της, σαν Ζορμπάς κ Βούδας. Το πάθος του είναι η τέχνη του να φέρνεις τον διαλογισμό στην καθημερινή ζωή. Αυτό τον οδήγησε να ζήσει και να δουλέψει για χρόνια στον OSHO International Meditation Resort στην Πούνα της Ινδίας. Σήμερα ζει στο Διαλογιστικό κέντρο OSHO Afroz στην Ερεσό Λέσβου οπού και είναι υπεύθυνος του “Work as Meditation” και παράλληλα πραγματοποιεί σεμινάρια. Έχει εκπαιδεύσει σε NLP & OSHO Hypnotherapy, Tantra, Energy Work, Focusing και Τεχνικές αυτογνωσίας.
Η προσέγγιση στην δουλειά του είναι “Παρουσία” Playfulness και σύνδεση με την διάσταση της καρδίας. Έχει μοιραστεί την δουλεία του στη Ελλάδα, Ινδία, Ισραήλ, Βραζιλία, Τουρκιά και Αμερική. Πραγματοποιεί σεμινάρια για το πως να εντάσσεις τον διαλογισμό στην καθημερινότητα, Αυτό-Ύπνωσης, OSHO No Mind Διαλογιστικής θεραπείας και έχει εκπαιδευτεί στο να οδηγεί τους διαλογισμούς του Osho.

26Μαρτιου – 1 Απριλου
ΟΛΟΝ by all4therapy
Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Αιγάλεω
Μετρό Αιγάλεω.

Ώρες διεξαγωγής:
Δευτέρα – Παρασκευή: 20:00 – 22:00
Σάββατο – Κυριακή: 19:30 – 21:30

*Θα πραγματοποιηθεί ελεύθερη παρουσίαση:
Παρασκευή 16.03 στις 20.00.

Η παρουσία σας επιβάλλεται καθ’ όλη την διάρκεια.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής :
Όλγα Φασόη
Tηλ: 6977 81 80 13
Ε-mail: olga.fasoi@gmail.com

Event information
 Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Αιγάλεω. Μετρό Αιγάλεω
 69778188013
 olga.fasoi@gmail.com

Πείτε μας τη γνώμη σας